Varstvo osebnih podatkov

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Zaščita podatkov

Upravljalec podatkov je Zasebni izobraževalni zavod Divus, Celje (v nadaljevanju Zavod) in varuje vašo zasebnost z upoštevanjem vseh varnostnih in ostalih pravil, ki ustrezajo visokim standardom varovanja podatkov in so v skladu z veljavno zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Zbrani podatki se uporabljajo izključno v namene, za katere ste jih sami posredovali. Spoštujemo zaupnost vaših podatkov (vašo zasebnost), zato bomo storili vse potrebno, da jo zaščitimo pred kršitvami in zlorabami.

 

Oblike sodelovanja

Naše storitve lahko uporabljate kot:

 • naznani uporabnik ali obiskovalec spletne strani (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani)

 • naročnik na e-novice (s posredovanjem e-pošte in ob naročilu naših storitev, razen, če se s tem niste strinjali, podatek, ki nam ga zaupate pa je vaš elektronski naslov in podatki, ki nam jih kot naročitelj storitev posredujete in so potrebni za samo obdelavo naročila. Na naše e-novice pa se lahko vedno odjavite s posredovanim sporočilom o nameri odjave in s tem izbrišete iz naših seznamov.)

 • sodelovanje v nagradni igri tudi na naših socialnih omrežjih

 

Osebni podatki, ki jih zbiramo

O naših strankah  zbiramo več vrst osebnih podatkov:

 • podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov. Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV.

 • kontaktni podatki: naslov, naslov za izdajo računa in telefonska številka.

 • podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, odpovedi ali prekinitvi naročil.

 • tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Kako pridobivamo podatke

Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko: 

 • se prijavite na prejemanje e-novic

 • oddate prijavo

 • odpoveste naročilo

 • z nagradnimi igrami tudi na naših povezanih socialnih omrežjih 

 • pregledujete naše vsebine

 • ko objavite vprašanje, komentar ali oceno katerekoli od naših storitev

 • ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za odpoved, preklic naročila ipd. ...

 • z nami komunicirate preko povezanih socialnih omrežij, ki so objavljena na spletni strani

 

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Google, Facebook, Instagram in druga družbena omrežja ter oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

 

Kaj delamo s podatki o vas

Podatke o strankah zbiramo za:

 • zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig),

 • izvedbo vaših naročil

 • urejanje prevzema nagrad iz nagradnih iger

 

Podatke o naročilih na naše e-novice zbiramo z namenom, da vam lahko opravimo podeljeno storitev.

Pogoji sodelovanja v posamezni nagradni igri in obdelava podatkov ter objava nagrajencev, so določeni in zapisani na straneh splošnih pogojev nagradnih iger ter v vsaki nagradni igri posebej.

Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.

V kolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli socialnega omrežja bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega socialnega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

 

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

 • sodelovanje z drugimi podjetji za namen izvedbe programa popolni retreat (lokacija namestitve)

 • sodelovanje z drugimi podjetji pri organizacij predavanj ali delavnic

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

 

Roki hrambe osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov.

Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica oz. v skladu z zakonodajo na tem področju.

Piškotki

Delovanje naših spletnih strani je brez naših piškotkov praktično nemogoče. Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

Naša spletna stran je le ena izmed nekaj milijard strani, na katerih lahko na vašo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook, Twitter, Youtube in drugih družbenih medijev, oziroma le te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov. Za to potrebujemo vašo privolitev, ki jo lahko uredite na vrhu te strani.

Vaše pravice

Našim strankam in obiskovalcem zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

 • na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke

 • vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka oz. izbrisa (v primeru naročila izdelkov/storitev se hranijo v skladu z zakonodajo)

 • na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki

 • obravnavali bomo vaše ugovore na obdelavo vaših osebnih podatkov

Vaše pravice lahko uveljavljate s sporočilom na naše objavljene kontakte naslove (e-pošta ali priporočeno pismo na naslov podjetja).

ZAVOD DIVUS

Zasebni izobraževalni zavod Divus, Celje

Bezenškova ulica 20

3000 Celje

Slovenija

Davčna številka: 98476742

Matična števlika: 8398062000

TRR: SI56 6100 0002 1436 280

Delavska hranilnica d.d. 

Telefon: 

00386 31 593 736 Lidija

00386 40 308 851 Aleš

E-pošta:

zavoddivus@gmail.com

 • Facebook Social Icon
 • Twitter
 • Instagram
 • Tumblr Social Icon

©2019 by Zavod Divus. Proudly created with Wix.com

Pogoji poslovanja    Varstvo osebnih podatkov