Search
  • Aleš Pasarič

Pritisk pozitivnosti
Z ljudmi delam, jih vodim, učim, povzdigujem že najmanj 12 let na različnih delovnih mestih. Kar sem ugotovil je, da je pretirana pozitivnost prisotna povsod. Nasmehni se, smej se, misli dobre misli in tako dalje. Bil je čas, ko sem se počutil pod pritiskom, ker enostavno nisem mogel sledit tem načelom. In s tem, da jih nisem mogel slediti, bi naj imel težko življenje in nikoli ne bi bil uspešen.


Z vami bi rad delil, da biti pozitiven ni, da se vedno smehljaš in se pretvarjaš, da si boljše razpoložen. Torej, kaj narediti?


Nehaj se dajati v pritisk s tem, da od sebe zahtevaš nekaj, česar ne moreš izpeljat v tem danem trenutku. Sprosti se. Si, kjer si in kjer si, je ok.


Tvoje trenutno razpoloženje kaže, kje je tvoja točka privlačnosti, kje je tvoja prevladujoča frekvenca. To je zelo pomembno in malo ljudi govori o tem. Točka privlačnosti so misli, ki jih velikokrat mislimo. Vzemimo za primer depresijo. Ko si v stanju depresije, NE MOREŠ misliti misli, ki se počutijo veliko boljše, kot depresivne misli. Nimaš dostopa do takšnih nivojev misli. Torej, če se želiš počutiti dobro, a ne moreš misliti boljše počutečih-se misli, boš še bolj depresiven, kot si bil na začetku.


Ampak vseeno pa nisi tukaj obtičal. Dostop imaš do nekoliko boljše počutečih se misli, kot depresivne - lahko si jezen. Jeza se počuti veliko boljše, kot depresija. Torej, je pozitivni premik iti iz depresije v jezo. To zmore vsak.


Nato se ne ustavi v jezi ali ne hodi nazaj v depresijo, ker ljudje pravijo, da ne smeš biti jezen. Ko si jezen, imaš dostop do višjih frekvenc, kot v depresiji, kar hkrati pomeni, da imaš dostop do mislih, ki se počutijo še bolje. Tako se premikaš iz jeze v razočaranje, iz razočaranja v pesimizem, iz pesimizma v upanje, iz upanja v optimizem, v pozitivno pričakovanje, v vedenje, veselje, moč, svobodo.


S svoje začetne točke lahko prideš kamorkoli želiš. Zato se ne pritiskaj, če ne moreš biti pozitiven. Le išči boljše počutečo misel, ki jo lahko misliš in hkrati verjameš v tistem trenutku.


Želim ti vse dobro!

Aleš

11 views

ZAVOD DIVUS

Zasebni izobraževalni zavod Divus, Celje

Bezenškova ulica 20

3000 Celje

Slovenija

Davčna številka: 98476742

Matična števlika: 8398062000

TRR: SI56 6100 0002 1436 280

Delavska hranilnica d.d. 

Telefon: 

00386 31 593 736 Lidija

00386 40 308 851 Aleš

E-pošta:

zavoddivus@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter
  • Instagram
  • Tumblr Social Icon

©2019 by Zavod Divus. Proudly created with Wix.com

Pogoji poslovanja    Varstvo osebnih podatkov