Search
  • Aleš Pasarič

Opuščanje preteklostiOpuščanje preteklosti je lahko nekaj najlepšega, kar si lahko podariš. S tem dobiš veliko svobodo. Kako se tega lotiti? Najprej ponotranji nekaj osnov, kako Vesolje deluje in nato vztrajno izvajaj svoje novo znanje.


Nekaj osnov:


Obstaja samo sedaj. Preteklost ali prihodnost ne obstaja. Čeprav razmišljamo o nečem, kar se je zgodilo v preteklosti, o tem razmišljamo sedaj. Medtem, ko preteklosti ne moremo spremeniti, imamo v sedanjosti polno moč, da preusmerimo svoj fokus na sedanji trenutek. Tukaj leži vsa tvoja moč.


Vsaka misel, ki si jo kdaj mislil, ostane v tebi. Da pa ima misel dovolj zagona, da začnemo ob njej čutiti občutke, mora biti ta misel aktivna. Misel ohranjamo aktivno tako, da jo mislimo, govorimo, utemeljujemo, zakaj se tako počutimo in obnašamo. Načina, da odstranimo nekaj iz našega življenja ni, lahko pa to stvar deaktiviramo in se neha pojavljati v našem življenju.


Vesolje se odziva na to, kar počnemo sedaj. Ne na to, kar si počel, čeprav se včasih počuti tako. Nikoli nisi obtičal, četudi se ti dogajajo enake stvari znova in znova. To je le Vesolje, ki se odziva na to, kar neprestano ali pogosto razmišljaš.

Vsaka misel, ki jo misliš, doda k določenemu zagonu. Po nekaj pretečenega časa, je tvoj zagon pri določeni temi tako močen, da ne boš mogel misliti precej drugačnih misli glede te teme, kot jih trenutno imaš. Zato se ne trudi prehitro obrniti svojih misli, ker boš neuspešen. Raje mehčaj, se pomirjaj in seži po misli, ki se v tistem trenutku počuti najbolje, hkrati pa jo verjameš. Kot vlak, ki potuje s polno hitrostjo v eno smer, ne more iti s polno hitrostjo v drugo smer v trenutku. Najprej se mora upočasniti, ustaviti in potem pospešiti v drugo smer.Kako resnično opustiti preteklost:


Prvi korak je, da se opazuješ. Večinoma se ne zavedamo, kaj razmišljamo, ampak kar razmišljamo. Postani opazovalec tega, kar se dogaja v tvojem umu. Kmalu boš opazil vzorce razmišljanja.


Drugi korak pride, ko preproznaš misel glede svoje preteklosti, ki vnaša odpor v tvojo vibracijo. Na primer: "Nikoli nisem bil dober plavalec," ali "Nikoli nisem imel veliko denarja." Lahko pa da je ta misel tudi glede nekega dogodka v preteklosti, ki te je prizadel in še danes o tem razmišljaš ali govoriš. Karkoli je že, ni nič več kot le misel.


Tretji korak, naredi odločitev. Vedno imaš moč odločanja. Odloči se, ali so te misli zate podporne ali ne. Tudi, če se ne odločiš, je to še vedno odločitev. Zakaj torej ne bi naredil odločitve sedaj? Nato pa le sledi svoji odločitvi in vodi svoje misli in obnašanje na bolj željen način, način ki ti bo dal dobre občutke.


Četrti korak, spremeni kako govoriš sam s sabo. Namesto pojasnjevanja, da si tak, ker se je nekaj zgodilo, glej raje kam greš. Veliko bolj zadovoljujoče je gledati naprej, kot nazaj. Povej sam sebi: "Sem, kjer sem, in kjer sem, je ok. Želim biti takšen ... Želim te izkušnje ... Želim imeti ... " in nato o tem sanjari, razmišljaj o tem na pozitiven način, predstavljaj si sebe v takšnih situacijah in jih čuti kolikor močno lahko. Pretvarjaj se. Vesolje ne loči razlike med tem, ali opazuješ nekaj resničnega ali pa le sanjariš o nečem. Misel je misel. Zato ustvarjaj. S tem namenom si prišel sem.


Peti korak. Prenehaj se ozirati nazaj. Ne greš v tisto smer.

Svoboden si. Tako svoboden si, da lahko trdiš, da ima preteklost močen vpliv nate. Stvar je, da imaš prav. Vesolje ti mora vrniti to, o čemer razmišljaš. Zakaj torej ne bi raje začel razmišljati, da imaš vso svobodo in moč, da spremeniš katerikoli del svojega življenja, dokler se miselno tako odločiš. Zapomni si, lahko si, lahko počneš in lahko imaš karkoli si želiš.


Vse dobro želim,

Aleš Pasarič

13 views

ZAVOD DIVUS

Zasebni izobraževalni zavod Divus, Celje

Bezenškova ulica 20

3000 Celje

Slovenija

Davčna številka: 98476742

Matična števlika: 8398062000

TRR: SI56 6100 0002 1436 280

Delavska hranilnica d.d. 

Telefon: 

00386 31 593 736 Lidija

00386 40 308 851 Aleš

E-pošta:

zavoddivus@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter
  • Instagram
  • Tumblr Social Icon

©2019 by Zavod Divus. Proudly created with Wix.com

Pogoji poslovanja    Varstvo osebnih podatkov