Search
  • Aleš Pasarič

Nimaš kaj


Pred časom sem prebral knjigo slovenskega avtorja z naslovom Nimaš kaj. Že ob prvem stiku s tem izrazom sem lahko razbral globok pomen za življenje ljudi, kako lahko prinese tisto bistveno vrlino v naše življenje ter pomaga živeti svobodno življenje.


Pa poglejmo, kako lahko na lep in lahkoten način Nimaš kaj pomaga tudi vam.


Zgodi se vam neka neželjena situacija - poči pnevmatika na vozilu. Mudi se vam v službo. Doživljate občutke jeze, frustracije, "Zakaj se to dogaja ravno meni, ravno zdaj? Pa zdaj je res najslabši možen čas za to ... " Če se prepoznate v takšnem odzivu, je nujno, da nadaljujete branje tega članka.


Neskončne količine jeze, frustracije in obremenjevanja ne bodo popravile situacije, ki se je že zgodila. To zdaj tukaj je in če si boste glasno ali v mislih rekli Nimaš kaj, bo pritisk v tistem trenutku začel popuščati. Nekateri bodo rekli, da s tem se samo vdaš v situacijo in ničesar ne rešiš. A resnica je popolnoma drugačna. Poglejmo, zakaj.


Ko je manifestacija tukaj, se pravi, da jo že doživljamo v fizični obliki, glede tega ne moremo storiti ničesar. Lahko se postavljamo na glavo, tulimo, si pulimo lase, ta stvar je tukaj in sedaj je že prepozno, da ustavimo to, kar se je zgodilo. Na nek način so manifestacije, ki so že v fizični obliki, preteklost, saj so posledica našega preteklega delovanja.


Z negativnimi odzivi na trenutno dogajanje pa se dogaja nekaj večjega v ozadju. Zakon privlačnosti pravi, da lahko doživimo le izkušnje, ki smo jih sami s svojimi mislimi povabili k sebi. Kar pomeni, da vse, željeno in neželeno, smo povabili v svojo izkušnjo s svojim načinom razmišljanja. Tudi to počeno pnevmatiko. Obstaja način, kako lahko točno ugotovimo, s čim smo si to situacijo tudi ustvarili. Pogledamo, kakšne občutke doživljamo ob manifestaciji in ti občutki frustracije, jeze ali česar drugega, se vedno v popolnosti ujemajo z občutki, ki so spremljali naše misli en teden, dva ali tri, preden se je zgodila situacija. Negativne misli nam bodo vedno vzele vso moč, ki jo imamo. To smo jasno prikazali tudi v tem videju.


Ker je naša točka moči, s katero ustvarjamo svet vedno v sedanjem trenutku, pomeni da z odzivi jeze in frustracije le še enkrat ustvarjamo podobne situacije, ki jih bomo doživeli v bližnji prihodnosti.


Ko pa prilagodimo svoj odnos do situacije tako, da jo sprejmemo, ker tukaj sedaj je in ne moremo glede tega storiti nič, dobimo nazaj moč, s katero lahko dosežemo spremembe. Ravno s tem, da sprejmemo situacijo, se zgodi prava čarovnija. Da nam sposobnost, da dvignemo pogled in se usmerimo v rešitve. Tiščanje proti temu, kar se je zgodilo, je popolna potrata vaše energije, s katero si ustvarjate svet, saj jo usmerjate v ustvarjanje enakih situacij. Ko pa sprejmemo, da to tukaj je, pride vprašanje: "Kaj pa sedaj?" To je zelo pomemben preskok v našem delovanju, saj nas usmeri v rešitve in s tem usmerjamo svojo energijo, ki ustvarja svet na način, da bodo stvari boljše in lepše. Tako si na lahkoten način začnemo ustvarjati bolj željene prihodnje situacije.Nimaš kaj lahko uporabljamo za ogromno situacij v našem življenju, predvsem pa nam dajo svobodo, ki je temeljna človekova pravica. Osvobodimo se sodbe do sebe, trenutnih situacij, preteklosti, vseh stvari, ki jih nikakor ne moremo spremeniti, a vseeno na njih porabimo veliko časa in se zaradi tega zatikamo v življenju.


Povabim vas, da preizkusite magično moč teh dveh besed in ju uporabljate dnevno. Vaše življenje bo že samo iz tega naslova dobilo velik pospešek v spremembe na boljše, lahko boste ponovno uživali v življenju, se ukvarjali s stvarmi, ki vas izpolnjujejo, lahkotno boste šli skozi situacije, v katerih nekateri preživijo večji del svojega življenja. Pravico imate do takšnega življenja, pripada vam, zato jo dajte izkoristit.


Povabim vas, da za razširitev tega pogleda preberete knjigo, ki jo je napisal Davor. Lahko jo najdete tukaj. To ni sponzorirana objava. Želim le, da vedno bolj pridobivate nazaj svojo moč ustvarjanja lepega življenja in v tej knjigi je dobro opisan en od zelo preprostih, a zelo učinkovitih principov, ki resnično in preverjeno delujejo.


Želim vam prijetno raziskovanje te besedne zveze, Nimaš kaj, in naj vam na lahkoten način pomaga preko preprek v lepo in zadovoljujoče življenje.


Aleš Pasarič

124 views

ZAVOD DIVUS

Zasebni izobraževalni zavod Divus, Celje

Bezenškova ulica 20

3000 Celje

Slovenija

Davčna številka: 98476742

Matična števlika: 8398062000

TRR: SI56 6100 0002 1436 280

Delavska hranilnica d.d. 

Telefon: 

00386 31 593 736 Lidija

00386 40 308 851 Aleš

E-pošta:

zavoddivus@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter
  • Instagram
  • Tumblr Social Icon

©2019 by Zavod Divus. Proudly created with Wix.com

Pogoji poslovanja    Varstvo osebnih podatkov