Search
  • Aleš Pasarič

Nič ne pade kar z neba


Včasih se zgodi, da se kakšna stvar, oseba ali izkušnja pojavi v našem življenju, kot bi padla z neba, kot da ne bi imela osnove za to, da se zgodi. V resnici pa nič ne pride v naše življenje kar tako, nič ne pade z neba, pade pa pogosto iz nezavedanja.


Kaj točno je mišljeno, da pogosto stvari padejo iz nezavedanja?

Stvari, ljudje in izkušnje lahko pridejo v naše življenje le z našim povabilom. Povabimo pa z mislimi. Ko se vam zgodi kaj v življenju, željenega ali neželjenega, poglejte najprej na to, kakšne občutke se čutili ob dogodku. Vsako stvar v našem življenju spremljajo različni občutki. Občutki pa vedno spremljajo tudi naše misli in so zanesljiv pokazatelj, kje se s fokusom nahajamo.


S predpostavko, da res pridejo vse stvari, ljudje in izkušnje v naše življenje zaradi naših misli, lahko v vsakem trenutku preverite, zakaj trenutno doživljate neko stvar. Natančno lahko ugotovite, s katerimi mislimi ste jo povabili v svoje življenje. Recimo, da se vam zgodi nekaj resnično dobrega, nenavadno dobrega. Takrat se ustavite in poglejte, kako se ob tem počutite. So to občutki vzhičenosti, sreče, miru, zadovoljstva, uspeha? Ko definirate te občutke, pobrskajte po spominu za teden ali dva nazaj, kdaj ste občutili takšne občutke. V večini primerov boste kmalu našli čas in misli, s katerimi ste to izkušnjo povabili v svoje življenje, saj za neko opazno drugačno manifestacijo od običajnih je potrebno opazno drugačne misli, ki jo povabijo.

Enako velja za neželjene izkušnje. Se vam zgodi nekaj resnično neželjenega. Poglejte, kako se ob tem počutite in boste našli nek prevladujoč občutek. Ko pogledate po spominu nazaj, boste z lahkoto našli, s čim ste se ukvarjali, ko ste se počutili enako.


S tem postopkom boste iz nezavednega počasi začeli postajati zavedni ustvarjalec. Vsi ljudje smo ustvarjalci, le da večinoma ustvarjamo nezavedno. Ko pa začnete postavljati povezavo med mislimi, ki jih mislite, občutki, ki te misli spremljajo in manifestacijami, ki jih doživljate, pa začnete prevzemati odgovornost za vse v svojem življenju v svoje roke. Počasi postajate zavedni ustvarjalec in pridobivate vedno več ustvarjalne moči. Zelo dober stranski produkt tega zavedanja je, da opustite vlogo žrve.


Ni več niste prepuščeni na milost in nemilost sveta, ki vas premetava kot orehovo lupinico na razburkanem morju. Nič več niste v zmedi, zakaj se vam to dogaja ali v mišljenju, da je to neko srečno naključje, ki se ne more ponoviti. Točno vam je jasno, na kak način si ustvarjate prihodnje izkušnje. Besedne zveze, kot so: "To se mi je zgodilo; ne vem, zakaj se to dogaja; od kod je pa to zdaj prišlo; ... " niso več v vaših mislih.


Sedaj pa storite še en korak, ki bo v vaše življenje ponesel več pozitivnih izkušenj. Ko ugotovite, s katerimi mislimi ste si pritgenili željene stvari, jih imejte večkrat "na sporedu". Enako pa ko najdete misli, ki so vam v življenje priklicale neželjene manifestacije, poskrbite, da jih imate čim manj "na sporedu".


Sprejeti odgovornost za popolnoma vse, kar se vam v življenju zgodi se morda zdi sprva nekoliko strašno, saj smo si pogosto priklicali stvari, za katere bi najraje trdili, da niso naše delo. A ko vseeno sprejmemo odgovornost za vse, kar doživljamo, spremlja to velika mera svobode in miru. Saj ne glede na to, kje smo in kaj se nam dogaja, imamo orodje, da lahko pridemo kamorkoli želimo. Potrebno je le nežno usmerjanje fokusa na način, da mislimo selektivno - glede na to, kako se misel počuti.


Povabim vas, da si vzamete čas in pogledate, kako se vaše misli in vaše življenje ujemata. Vedno in neizpodbitno. Naredite preizkus in za nekaj časa spremenite način razmišljanja do neke izbrane teme in potem opazujte čez teden ali dva, kaj se je zgodilo. Tako boste najlažje sprejeli to moč ustvarjanja v svoje roke, saj besede ne učijo. Učijo izkušnje. Če pa želite ob tem podporo z znanjem in usmerjanjem fokusa, pa ste dobrodošli na program osebnega svetovanja.


Vse dobro vam želim in prijetno preizkušanje. Naj bodo rezultati obilni.


Aleš Pasarič

41 views

ZAVOD DIVUS

Zasebni izobraževalni zavod Divus, Celje

Bezenškova ulica 20

3000 Celje

Slovenija

Davčna številka: 98476742

Matična števlika: 8398062000

TRR: SI56 6100 0002 1436 280

Delavska hranilnica d.d. 

Telefon: 

00386 31 593 736 Lidija

00386 40 308 851 Aleš

E-pošta:

zavoddivus@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter
  • Instagram
  • Tumblr Social Icon

©2019 by Zavod Divus. Proudly created with Wix.com

Pogoji poslovanja    Varstvo osebnih podatkov