Search
 • Aleš Pasarič

Kako priti iz Strahu v Vedenje

Pred kratkim sem prejel to vprašanje in menim, da je odlično. Kako lahko nekdo gre iz strahu pred življenjem, pred odločitvami, pred napakami, pred neuspehom v vedenje, da je vse ok, da je celotno Vesolje zainteresirano za tvojo dobrobit, da si popolnoma svoboden, da si ustvariš karkoli želiš v svojem življenju. To je postopen proces. Vedenje je ena od najvišjih frekvenc, ki jih lahko vzdržuješ in s katerega nivoja lahko ustvarjaš.


Poglejmo, kako je strah postal tako močen v naših življenjih. Kot mali otrok si imel malo ali nič strahu. Kasneje, ko si se začel učiti, kako se obnašati v družbi, ti je bil predstavljen koncept dobrega in slabega. A hkrati ni bilo definirano, da zunanji postopki, rezultati in dosežki nimajo nobene povezave s tvojo osebno vrednostjo. Konec koncev, veliko ljudi še vedno verjame, da je njihova vrednost enaka dosežkom in dobrinam, ki so jih uspeli nabrati v fizičnem svetu. Iz tega si naredil povezavo, da če dobiš dobro oceno, si Ti dober, ter da če dobiš slabo oceno, si Ti slab. Ta koncept gre v samo bistvo tvojega bitja in nihče se ne želi počutiti nevrednega. Zato si storil vse, kar si lahko, da nisi bil 'slab', ali pa si v popolnosti ustrezal sliki, da nisi vreden in da si slab, kar je hkrati pomenilo, da si nehal poskušati nove stvari, v katerih si bil morebiti nesiguren glede svoje uspešnosti. Začel si si odrekati svoje želje in sprejel, da je svet pač tak. Da ne moreš vedno dobiti tega, kar si želiš. Obtičal si. Zato ima strah takšno moč nad nami - ker se želimo zaščititi pred bolečino in nas je strah sprememb ter poskušanja novih stvari.


Kaj pa sedaj? Kar je bilo, ne moreš spremeniti. Lahko pa narediš nekaj glede tega sedaj. Prva stvar je, da definiraš, kako se Vedenje počuti. Da to narediš, poišči v sebi po stvareh, za katere veš, da delujejo dobro zate. Na primer, vožnja - avta, motorja, kolesa, tvojega telesa (hoja :p). Kako se počutiš, ko sediš za volanom že tisočič? Tako se Vedenje počuti.


Sedaj pa se spomni na to, ko si prvič sedel za volanom. Kako si se počutil? Nesiguren, napret, živčen, neroden, a vseeno v upanju, da boš obvladal to stvar, imenovano vožnja. Nisi še bil v Vedenju, ki ga imaš danes glede vožnje. Imel si inštruktorja vožnje, ki te je vodil, delal si korake in kmalu postal bolj samozavesten. Več, kot si imel izkušenj, bolj samozavesten si postal. Enak postopek velja pri potovanju iz strahu v vedenje. Definiraj, kaj želiš in delaj korake v to smer.


Imaš sistem vodenja. Tvoje notranje bitje te bo vedno vodilo od tod, kjer si, do tja, kamor želiš priti. Da lahko občutiš vodenje, pomaga, da si očistiš, umiriš misli vsaj enkrat na dan. Meditiraj 15 minut vsak dan. Kmalu boš ugotovil, da lahko občutiš, kako te nekam vleče, veliko bolj, kot si občutil prej. Da lahko prideš iz strahu v vedenje, sledi tem impulzom, ki se počutijo dobro, idejam, ki se počutijo dobro, Kljub Temu, da mogoče ne veš, zakaj te vleče tja. Na primer, včasih me vleče, da bi šel nekam na kavo. Ne da se zanikati tega občutka. Misli bodo čebljale, da ne rabim iti, da imam toliko dela in tako dalje, a Vedno, ko sledim tem navdihom, je zame tam nekaj dobrega. To sem storil že tolikokrat, da poznam občutek, ko me nekaj vleče in samo grem. Večinoma ni zemeljske razlage, zakaj bi šel. A občutek je tu in to je dovolj velik razlog. Enako, kot v šoli vožnje. Ključno pri tem je, da pustiš glavo izven tega procesa zato, ker ti veš le to, kar že veš. Najboljše stvari pa čakajo izven tega in hvala bogu, ima tvoje notranje bitje celoten načrt, kje je vse, kar želiš in kako te tja pripeljati.


Tako prideš iz strahu v vedenje. Da povzamem:

 • Jasno definiraj, kaj želiš - lahko je občutek ali kaj fizičnega.

 • Meditiraj vsak dan 15 minut, da si očistiš, umiriš misli in dosežeš močnejšo povzavo s svojim notranjim bitjem - to se zgodi samodejno.

 • Sledi vsakemu impulzu, ki te vleče proti nečemu. Um te bo skušal odvrniti od tega, ampak vseeno pojdi. Bodi igriv v tem.

 • Kmalu boš začel videti povezave med svojimi željami, impulzi in kaj prejmeš, ko jih slediš.

 • S ponavljanjem boš razvil zaupanje v svoje občutke tako, da ko boš čutil nekaj, ne boš poskušal upravičiti svojih vzgibov, ampak boš sledil temu, kakor te občutki vodijo.

 • Z vsemi temi dokazi si sedaj samozavesten in Veš, da je vse tako, kot mora biti in da Vesolje dela zate.

 • Profitiraš :D

Ker pa besede ne učijo, lahko bereš ta članek kolikor želiš, pa boš še vedno prestrašen. Začni poskušati. Ne moreš narediti narobe. Nič ni tam zunaj, kar te lahko rani. Bodi nežen do sebe in ne prenehaj poskušat. Ne traja veliko časa, da prideš v Vedenje.


Želim ti, da se s tem zabavaš in želim ti vse dobro!


Aleš Pasarič

19 views

ZAVOD DIVUS

Zasebni izobraževalni zavod Divus, Celje

Bezenškova ulica 20

3000 Celje

Slovenija

Davčna številka: 98476742

Matična števlika: 8398062000

TRR: SI56 6100 0002 1436 280

Delavska hranilnica d.d. 

Telefon: 

00386 31 593 736 Lidija

00386 40 308 851 Aleš

E-pošta:

zavoddivus@gmail.com

 • Facebook Social Icon
 • Twitter
 • Instagram
 • Tumblr Social Icon

©2019 by Zavod Divus. Proudly created with Wix.com

Pogoji poslovanja    Varstvo osebnih podatkov