Search
  • Lidija Vezenšek

Kaj pomeni beseda DIVUS?

Ste se že kdaj vprašali, od kod ime Zasebni izobraževalni zavod Divus, Celje? Kaj pomeni beseda Divus in zakaj ima Zavod takšno ime?


Namen Zavoda je delitev znanja za življenje med čim več oseb, ki govorijo slovensko. Zato sva se odločila za ime, ki se je najbolje podala najinemu delu in to je beseda »divus«. Kaj pa pomeni beseda »divus«?


Beseda divus izhaja iz latinskega jezika in pomeni božji, božanski. V angleščini se beseda divus prevaja kot divine, ki pomeni božansko. Seveda naj tu opomnim, da na tem mestu nimamo opravka z nobeno versko pripadnostjo, ampak gre za rabo besede divus in prevoda božanski, kot del nekega večjega načrta, neke zunanje sile, ki usmerja delovanje celotnega vesolja in univerzuma. In kar si marsikateri posameznik, ko ne najde objektivnega dokaza, velikokrat razlaga določen pojav kot božanski, usoda, čudež, nemogoče itd. Poleg tega pa se beseda »divus« uporablja kot pojmovanje prave narave ljudi. Vsak od nas je ustvarjalec sveta, se tega zaveda ali ne in namen Zavoda je, da poneseva znanje, kako ustvarjamo svet, kako lahko to moč uspešno vodimo in da se ljudje ponovno zavemo, da smo močni ustvarjalci, božanski, divine, divus ljudje.


Torej v tem smislu je Zavod Divus božanski. Ljudem želiva pokazati pot kako lahko pridejo zavestno do teh rezultatov, kaj se skriva zadaj in kako lahko vodijo svoje življenje po svojih željah.


Če nas spremljate veste tudi, da govorim o zakonu privlačnosti, ki je temelj vsega vesolja in na čemer temelji ves naš obstoj in delovanje. O tem smo že veliko pisali in še več bomo, ker je res pomembno, da poznamo osnove.


Torej sedaj veste od kod in kaj pomeni beseda divus, ki jo nosi Zavod in je bila do sedaj marsikateremu zanimiva uganka. Z Alešem se bova potrudila, da bova čim bolje uresničila poslanstvo, ki sva si ga zadala in katerega sva tako rekoč vtisnila tudi v samo ime Zavoda. Želiva, da vam odpreva pot spoznanja in razjasnitve do temeljnih resnic našega vesolja. Da vas naučiva kako ponotranjiti delovanje teh zakonitostih, da bo vaše življenje polno sreče, zadovoljstva, smeha, radosti, veselja, pozitivnosti, odpuščanja, iskrenosti, topline, miru, zdravja, finančnega obilja, izpopolnjenosti, lahkotnosti, radoživosti, zabave, lepote in razumevanja.


Bi si želeli takšno življenje? Potem vas lepo povabiva, da nama prisluhnete.


Lidija Vezenšek

18 views

ZAVOD DIVUS

Zasebni izobraževalni zavod Divus, Celje

Bezenškova ulica 20

3000 Celje

Slovenija

Davčna številka: 98476742

Matična števlika: 8398062000

TRR: SI56 6100 0002 1436 280

Delavska hranilnica d.d. 

Telefon: 

00386 31 593 736 Lidija

00386 40 308 851 Aleš

E-pošta:

zavoddivus@gmail.com

  • Facebook Social Icon
  • Twitter
  • Instagram
  • Tumblr Social Icon

©2019 by Zavod Divus. Proudly created with Wix.com

Pogoji poslovanja    Varstvo osebnih podatkov